Gyakran Ismételt Kérdések

Vásárlással Kapcsolatos Kérdések

Hogyan jut el hozzám a megrendelt levendula palánta?

A levendula palántákat futárszolgálattal is tudom küldeni és személyesen is átvehetők Zagyvaszántón  Nagyobb rendelést ki tudok szállítani.

Levendulával Kapcsolatos Kérdések

Mire van szüksége a levendulának? Hogyan lesz szép a levendulabokor?

A levendulának sok napfény és meleg kell, ha napsütéses helyre kerül, akkor biztosan szép lesz. Talajigénye nincsen. Akár szabadgyökeres-, akár cserepes levendulát ültet, az ültetés utáni időszakban átmenetileg heti egy-két alkalommal öntözze a palántákat, amíg meg nem erednek. Évente legalább egyszer a virágzás után vágja vissza a bokrot a felére-kétharmadára.

Hogyan kell ápolnom a levendulabokrot?

Minden évben nyáron a virágzás után, miután a virágokat learatta, vágja vissza a bokrokat a felére-kétharmadára, hasonlóan a sövényhez. Zöldet mindig hagyjon a bokron, nem kell visszavágni a fás szárig tövig. Új hajtásokat fog hozni, így marad a levendulabokor friss évtizedeken át.

Kell-e trágyáznom levendulaültetés előtt? A levendula talajigénye.

A levendulának különösebb talajigénye nincsen. Trágyázni nem kell, ha kap trágyát, akkor meghálálja, de sok energiát és pénzt nem érdemes a trágyába fektetni.

Kell öntözni a levendulát? Mennyi vizet szeret a levendula?

Akár szabadgyökeres-, akár cserepes levendulát ültet, az ültetés utáni időszakban átmenetileg heti egy-két alkalommal öntözze a palántákat, amíg meg nem erednek. Ha levendulabokor már begyökeresedett a helyén, akkor már egy szárazságtűrő növény, melyet külön öntözni nem szükséges, de módjával az öntözővizet nagy melegben meghálálja. Ne öntözze túl a bokrot, heti egy-két öntözésnél nagy melegben se kell több. Ha túl sokat és sokszor öntözik, akkor begombásodhat. Cserépbe ültetés esetén viszont rendszeresen öntözni kell. Nagy meleg esetén akár 1-2 naponta is meg kell locsolni.

Írja be a keresés kulcsszavait és nyomjon Entert

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.